23. února 2012

FLORENTINKY Z KŘEHKÉHO TĚSTA

POTŘEBUJEME
Na 80 kousků si připravíme:
Na křehké těsto:
300 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
špetku soli
180 g tuku na pečení
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce

Na náplň a dohotovení:
100 g kandovaného ovoce
125 ml smetany na vaření
50 g medu
50 g másla
150 g moučkového cukru
150 g mandlových plátků
200 g mléčné čokoládové polevy

POSTUP
1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a soli. Přidáme tuk, cukr, vanilkový cukr a vejce. Vypracujeme hladké těsto a půl hodiny ho necháme odpočinout v ledničce.
2. Kandované ovoce nasekáme nadrobno. V kastrůlku svaříme smetanu s medem a nasekané ovoce. Směs necháme vychladnout.
3. Těsto rozválíme na pečicím papíru na obdélník o rozměrech plechu. Rozválené těsto překlopíme na plech vyložený jiným kouskem pečicího papíru a horní papír stáhneme. Rovnoměrně na ně rozetřeme mandlovou směs. Korpus pečeme při 180 °C asi 30 minut. Hotový necháme vychladnout.
4. Za pomoci pravítka nakrájíme plát na řezy o velikosti 2x5 cm. Konce jednotlivých kousků namočíme do mléčné čokoládové polevy a necháme zaschnout.

Za recept děkuji mamce!

Žádné komentáře:

Okomentovat