21. února 2012

RESTOVANÉ HOUBY S POLNÍČKEM

POTŘEBUJEME
300 g čerstvých lišek
300 g čerstvých žampionů
300 g čestvé hlívy ústřičné
200 g polníčku
6 lžic nasekaných lístků petrželky
80-100 g másla
3 stroužky česneku
sůl a pepř
6 krajíců toustového chleba

POSTUP
Omyjeme lístky polníčku a otrháme kořínky. Houby omyjeme, žampiony rozpůlíme, hlívu nakrájme na větší kousky, velké lišky překrojíme, malé ponecháme vcelku. Rozehřejeme máslo a houby na něm zprudka osmahneme (asi 2 min). Chvíli před dokončením přidáme nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat