25. prosince 2016

GULÁŠ

POTŘEBUJEME

hodně cibule
maso
sůl, pepř, 
mletou papriku
nové koření
bobkový list
majoránku
hladkou mouku na zahuštění


POSTUP

Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Tuto směs přidáme na zpěněnou cibuli, přidáme nové koření a bobkový list. Lehce podlejeme vodou a necháme opéct asi 10 min. 

Zalijeme vodou a vaříme maso do měkka. 

Dle naší chuti přisypeme ostrou nebo sladkou papriku. Na závěr do guláše rozmačkáme česnek a přidáme majoránku. Zahustíme hladkou moukou - dáme si do hrnečku mouku s vodou, rozkvedláme a vlijeme za stálého míchaní do guláše. Pokud bude guláš slabý, přidáme hovězí bujon.

Přivedeme k varu a můžeme podávat! 


Žádné komentáře:

Okomentovat