POTŘEBUJEME
hodně cibule
maso
sůl, pepř,
mletou papriku
nové koření
bobkový list
majoránku
hladkou mouku na zahuštění
POSTUP
Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Tuto směs
přidáme na zpěněnou cibuli, přidáme nové koření a bobkový list. Lehce podlejeme vodou a necháme opéct asi 10 min.
Zalijeme vodou a vaříme maso do měkka.
Dle naší chuti přisypeme ostrou nebo sladkou papriku. Na závěr do guláše rozmačkáme
česnek a přidáme majoránku. Zahustíme hladkou moukou - dáme si do hrnečku
mouku s vodou, rozkvedláme a vlijeme za stálého míchaní do guláše. Pokud bude
guláš slabý, přidáme hovězí bujon.
Přivedeme k varu a můžeme
podávat!
Žádné komentáře:
Okomentovat