500 g vypeckovaných švestek
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
sůl a mletý pepř
1/4 lžičky mletého zázvoru
1 svitek skořice
2 bobkové listy
1 snítka tymiánu
3 lžíce červeného vína
cukr krupice
červený vinný ocet
POSTUP
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme. V kastrole rozehřejeme olej, zpěníme na něm na cibuli a česnek. Přidáme švestky, koření a osolíme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Když jsou švestky měkké a tekutina téměř vypařená, přidáme víno a ochutíme cukrem, vinným octem, případně směs přisolíme a necháme přejít mírným varem do zhoustnutí.
Ještě horké plníme do připravených dobře umytých sklenic a uzavřeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. K přímé konzumaci necháme pouze vychladnout a potom podáváme.
DÁVKA JE NA 2 MALÉ SKLENICE.
DÁVKA JE NA 2 MALÉ SKLENICE.
Za recept děkuji Blažence!
Žádné komentáře:
Okomentovat